Logo 5 vrienden van Streekpark Klein Oisterwijk

  Caatjes Pen – stamtafel voor verhalen

  De kracht van Leisure-verhalen. Ze

  • verleiden
  • maken het verschil
  • zorgen voor herinneringen
  • zijn de basis voor beleving
  • boeien

Verhalen verleiden

Heb je al eens nagedacht over het verhaal achter jouw evenement, speciale reis, jouw camping, park of het animatieteam dat rondloopt? Of vind je het lastig het verhaal te schrijven?

We ervaren allemaal steeds meer dat verhalen ertoe doen, het verschil maken én dat je bezoekers ermee verleidt. Storytelling is een uitstekend communicatiemiddel waarmee je mensen weet te boeien en aan je te binden.

Korte, sprankelende verhalen die al op jouw website te lezen zijn, verleiden gasten een bezoek aan jouw park of evenement te brengen. Ze zorgen vooraf al voor een beleving die ze later ervaren. Niet gek dat een verhaal onderdeel is van de gastvrijheid die je wilt uitstralen.

Inmiddels heb ik voor diverse Leisure-ondernemers verhalen mogen schrijven vanuit de visie dat die bijdragen aan een onvergetelijk verblijf waar gasten mooie, dierbare herinneringen en belevenissen aan overhouden. En waar ze nog een keer naar terug willen keren. Zo bouw je een duurzame relatie op met jouw klant. Bovendien worden jouw gasten de grootste ambassadeur voor jouw accommodatie.

Case storytelling Streekpark Klein Oisterwijk

Ernst Jonkers van Streekpark Klein Oisterwijk kwam met de vraag om de bestaande verhaallijn voor zijn animatieteam te herschrijven. Samen met conceptontwikkelaar Edwin Vriens (Vriens Imagineering) hebben we in een brainstormsessie de diverse characters en het bestaande verhaal de revue laten passeren. Vervolgens is er nagedacht over het toevoegen van enkele characters en het aanpassen van de verhaallijn. Op basis van de input heb ik de volgende verhaallijn voor het animatieteam uitgeschreven: De Vrienden van Klein Oisterwijk.

Reactie van Ernst: ‘Door goed te luisteren naar onze verhalen uit het verleden en onze visie voor de toekomst heeft Erica een heel mooi verhaal geschreven waarbij ze heel creatief te werk is gegaan. Wij zijn heel blij met onze 5 vrienden!’

Het Streekpark heeft mij ook verschillende streekhelden laten interviewen. Dit alles draagt eraan bij dat de gasten, groot en klein, een unieke beleving krijgen bij Streekpark Klein Oisterwijk en graag terugkomen.

Case storytelling WasteWorld

Verder ben ik een van de zeven cofounders van het infotainment themepark WasteWorld. Voor WasteWorld heb ik o.a. de verhaallijnen bedacht en uitgewerkt. Hieronder het team waarmee ik dit themapark ontwikkel. Kom meer te weten over WasteWorld.

team WasteWorld

In het Tijdschriftenrek vind je nog meer voorbeelden van mijn verhalen.

Logo Midpoint House of Leisure

Met Caatjes Pen ben ik partner van House of Leisure. Daardoor zit ik dicht bij het vuur en werk ik samen met andere Leisure-ondernemers, waaronder Passionforleisure om verhalen verder uit te werken tot een totaal belevingsconcept.

Welke sprankelende verhalen wil jij verteld hebben?