Storytelling Vd Heijden

Sinds 2008 verzorgt Caatjes Pen storytelling 

Ik nodig je van harte uit om samen aan mijn stamtafel te bespreken hoe ik storytelling voor jou, jouw bedrijf of organisatie kan inzetten. Bel me op 06 – 410 408 56 of mail naar erica@caatjespen.nl. De koffie staat klaar!

 

Storytelling

Wat is storytelling?

Kort door de bocht: storytelling is niets anders dan het vertellen van verhalen. En we weten en ervaren het allemaal. Verhalen verleiden, verbinden, inspireren en maken het verschil. Ze zijn dan ook een prima manier om contact met elkaar te maken.

Wanneer kun je storytelling inzetten?

Storytelling kun je uitstekend inzetten voor een extra klantcontact, bijvoorbeeld na een  evenement, een inspiratietour, presentatie van een product, tijdens een zakenreis, na een bedrijfsuitje of na een verhuizing van je bedrijf. Of wat te denken van een verhaal in een vakblad c.q. magazine. Al eens gedacht aan het laten schrijven van een levensverhaal, van jezelf of van je ouders?

Wat zijn de voordelen van storytelling?

  • Allereerst heb je een extra contactmoment met jouw relatie
  • Een goed verhaal laat harten sneller kloppen.
  • Verhalen zijn een effectieve communicatie manier.
  • Storytelling zet mensen aan tot actie.
  • Een boeiend verhaal begrijp je en onthoud je.
  • Bovendien zijn verhalen mooie inspiratiebronnen.

En ja, ik kan nog heel veel voordelen van storytelling opsommen, maar deze voordelen spreken al voor zich.

Eerder heb ik storytelling verzorgd voor

Business Open Prise d’eau

Er werd hard gestreden door de Business Open leden van Prise d’eau om de CARLIT Open cup. Daar heb ik een sfeerverslag van gemaakt. Korte stukken tekst met anekdotes, uitspraken en met wat mij opviel, opgevrolijkt met leuke foto’s.
Reactie: ‘Inderdaad een super verslag Erica! Een lach op mijn gezicht tijdens het lezen! 👍⛳’

Storytelling inspiratietour

Als partner van House of Leisure ben ik meegegaan met een inspiratietour naar Villages Nature en Disneyland Parijs. Aan mij werd gevraagd een gezellig verhaal te schrijven met daarin diverse quotes en ervaringen van deelnemers. Dit verhaal is gepubliceerd op de website en in een nieuwsbrief verstuurd naar alle partners van House of Leisure. Doel is ze warm te maken om mee te gaan met een volgende inspiratietour.

Storytelling levensverhaal

‘Wil jij het levensverhaal van mijn vader schrijven? Hij zit zo vol met verhalen en het zal hem rust geven als de verhalen uitgeschreven zijn?’ Die uitwerking had het ook. Ik merk dat ouderen het fijn vinden als hun verhalen blijven voortleven, niet alleen door ze te vertellen maar vooral ook door ze op papier te hebben staan. Mooie momenten, droevige momenten en ‘geheimen’ worden verteld. Vaak heel emotioneel. Dit blijkt waardevol voor de verteller zelf. Voor de kinderen en kleinkinderen is een levensverhaal een mooie en blijvende herinnering.

Storytelling in magazines

Parels van …
Zowel in mijn eigen wijk Reeshof als in Boxtel heb ik het magazine Parels van … uitgegeven met verhalen van de ondernemers uit de wijk of stad. Vooral bedoeld om alle inwoners in een persoonlijk verhaal te laten vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Dat magazine is huis-aan-huis verspreid en is zeer welkom ontvangen door de bewoners. Een mooi bewaarexemplaar waar ze telkens naar teruggrijpen.

Het LaarBericht of De Babbelaar van Het Laar

Verhalen BabbelaarIeder kwartaal schrijf ik aan de hand van interviews met bewoners of medewerkers van Het Laar in Tilburg mooie, persoonlijke ervaringen en belevenissen. Deze verschijnen in het LaarBericht of De Babbelaar.

Storytelling buitenland reizen

Veel middelbare scholen houden studiereizen of uitwisselingsreizen naar het buitenland. Leuk om daar een korte terugblik van te schrijven die de leerlingen zelf vertellen.

Andere opdrachtgevers voor storytelling

Op zoek naar een creatieve tekst?

Bij Caatjes Pen ben je aan het goede adres.